Trenutno pregledavate Izreke majki i baka za koje smo tek sad shvatile da su u potpunosti točne

Izreke majki i baka za koje smo tek sad shvatile da su u potpunosti točne

Da si bar svaki put poslušala ovaj savjet, a ne odmahnula rukom na njega, dosada bi izbjegla puno pogrešaka koje si možda napravila u mladosti.

„Nemoj sjediti na hladnom betonu!“,  „Nemoj u novoj robi!“, „Ubit će te propuh!“, “Čuvaj to za goste!” – zvuči li ti nešto od ovog poznato? Sigurne smo da si više puta u životu čula ove i slične izjave od svojih baki i majke. Kada si bila malena shvaćala si ih kao prijekor, u pubertetu si im se smijala ili prevrtala očima kada bi ih čula, a danas se i sama uhvatiš kako ih izgovaraš kao upozorenje. Što se dogodilo? Kada i zašto si postala ono čemu si se prije smijala i odmahivala u nevjerici? 

Naše majke i bake su kao i mi učile o životu od svojih majki i baka. Mudrosti koje nam izgovaraju se već generacijama prenose s koljena na koljeno. Naravno da to trenutna generacija „učenica“ ne vidi, no kako godine prolaze, te kako skupljaš sve više iskustva iz života shvaćaš kako je svaki prigovor zapravo bio dobronamjerni savjet koji ti nikada nije donio ništa loše. Kako bi te podsjetile na stare mudrosti donosimo ti najčešće izreke majki i baka, te kako su te one nasmijale, ali i pomogle u životu. 

Novi hrvatski brand pod imenom Babaizam na Instagramu nudi najpopularnije citate majki i baka prigodno ukrašene čipkom na majicama. Donosimo ti mali sneak peak na majice koje nose i slavne dame.

„Neš se nikad udat“, „To neće izaći na dobro“, „Pazi da ti ne ubace drogu u piće“

Da si bar svaki put poslušala ovaj savjet, a ne odmahnula rukom na njega, dosada bi izbjegla puno pogrešaka koje si možda napravila u mladosti. Ove izreke nam potvrđuju da je ipak najbolje slušati žensku intuiciju, bez obzira na to što nam se često ne sviđa što čujemo.